top of page

Mie Lanslots

​Leiderschaps, team, stress en burn-out coach & studiebegeleider

Wanneer ben jij op je best? Deze schijnbaar eenvoudige vraag verdient wellicht meer aandacht dan je zou denken. Heb je er al eens echt bij stilgestaan? En heb je deze vraag al eens aan jouw team gesteld?

Vanuit mijn ervaring als coach en leidinggevende heb ik gemerkt dat mensen die weten waar hun talenten, kwaliteiten en drijfveren liggen:

- Gemakkelijker keuzes maken
- Beter in hun vel zitten
- Meer werkvreugde ervaren
- Makkelijker grenzen stellen
- Meer bewust leiderschap tonen
- Gemakkelijker consensus bereiken
- Meer zelfvertrouwen ervaren

Weten wie je écht bent en wat je belangrijk vindt, is niet altijd even gemakkelijk. Vaak zijn we onbewust bezig met ons anders voor te doen dan we écht zijn, of nemen we beslissingen gebaseerd op verwachtingen van anderen of wat sociaal aanvaard is.

In onze snelle en veeleisende maatschappij is het moeilijk om even stil te staan en kritisch te denken over wat we nu écht belangrijk vinden.

Hier ligt mijn kracht. Samen met jou onderzoek ik graag wie je écht bent, waar het voor jou écht om draait, hoe je kunt groeien, steviger in je schoenen kunt staan, keuzes kunt maken, grenzen kunt stellen en je volle potentieel kunt benutten.

We combineren in onze sessies praten en doen en we oefenen in faalkracht. Mijn aanpak is tegelijk ondersteunend en op een helpende manier confronterend. Ik hou je graag een spiegel voor en ga met jou in dialoog; doortastend, warm en soms met een vleugje humor.

Ook lichaamsgerichte oefeningen en systemisch werk worden ingezet afhankelijk van jouw vraag en nood.

We gaan niet op zoek naar de beste versie maar de échte versie van jezelf.

Leiderschap, ondernemers- & Teamcoaching

Als manager of leidinggevende heb je een grote invloed op de bedrijfscultuur en het welzijn van je team. Mijn coaching richt zich op het herontdekken van je authentieke leiderschapsstijl, waarbij we jouw waarden en doelen vertalen naar effectieve acties voor jou en je team. Door externe teamcoaching versterken we de onderlinge relaties en dynamiek, terwijl we ook het individueel functioneren verbeteren.


Als ondernemer bied ik objectieve inzichten en onderbouwde feedback om je bedrijf verder te optimaliseren en te laten groeien. Met mijn begeleiding krijg je inzicht in jouw onderneming en stellen we concrete actieplannen op die aansluiten bij jouw competenties en waarden. Zo kun je succesvolle beslissingen nemen en je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Stress en burn-out & loopbaancoaching

De uitdagingen van het leven kunnen soms overweldigend zijn en onze mentale veerkracht op de proef stellen. Of het nu gaat om stress, burn-out, faalangst, perfectionisme of loopbaanvraagstukken, ik bied begeleiding op maat om je te helpen veerkrachtiger te worden en je volle potentieel te benutten. Samen onderzoeken we de oorzaken van je uitdagingen en ontwikkelen we concrete strategieën om ermee om te gaan. Of je nu worstelt met burn-out, perfectionisme of twijfels over je loopbaan, ik sta klaar om naar je te luisteren en samen te werken aan oplossingen. Met mijn deskundige begeleiding help ik je de vicieuze cirkels te doorbreken en positieve veranderingen in gang te zetten. Met respect voor jouw unieke situatie en behoeften, streven we naar duurzame groei en welzijn.

Studiekeuze begeleiding

Als loopbaancoach word ik dagelijks geconfronteerd met klanten die spijt hebben van hun studiekeuze of terugblikken op een woelig studietraject. Een vaststelling die bevestigd wordt door een onderzoek van ARES: “In het eerste jaar falen 65% van de leerlingen aan de hogeschool of universiteit. 40% van de studenten haalt uiteindelijk niet het hogere diploma dat hij/zij ambieerde”. Als mama van een 19-jarige dochter heb ik bovendien zelf mogen ervaren dat de informatiesessies en testen op de middelbare school ongetwijfeld waardevol maar vaak ook niet voldoende zijn. Dus ben of heb jij een student die nog totaal geen idee heeft qua studiekeuze, twijfelt tussen een aantal studierichtingen of wil veranderen van studierichting? Mijn coachtraject ondersteunt je in het maken van je keuze. We onderzoeken waar ben je goed in bent, wie je écht bent, waar je blij van wordt en hoe je dit vertaalt naar een studierichting.

ONZE AANPAK

Ons doel is om te beschermen waar jij het meest om geeft!

Bij Sentum hanteren we een uitgebreide en holistische aanpak om uw welzijn te bevorderen, ondersteund door ons multidisciplinaire team van ervaren professionals.

 

Onze benadering begint met een grondig intakegesprek, waarin we uw individuele behoeften, uitdagingen en doelen in kaart brengen. We streven ernaar een diepgaand begrip te krijgen van uw situatie, zodat we een op maat gemaakt behandelplan kunnen ontwikkelen dat het beste bij u past.

Ons multidisciplinaire team bestaat uit experts op verschillende gebieden, waaronder psychotherapie, coaching, mindfulness, relatie- en gezinstherapie, en meer. Door verschillende disciplines te integreren, bieden we een breed scala aan interventies en technieken om u te ondersteunen bij uw persoonlijke groei en herstel.

Tijdens het behandelproces blijven we nauw met u samenwerken, waarbij we regelmatig evalueren en aanpassen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg en ondersteuning ontvangt.

 

Ons doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin u zich gehoord, begrepen en gesteund voelt op uw reis naar welzijn en zelfontdekking.

Welzijn en groei bij Sentum

Het maken van een afspraak bij een van onze teamleden bij Sentum biedt tal van voordelen, zowel op korte als op lange termijn. Onze professionele begeleiding en ondersteuning helpen individuen om hun welzijn te verbeteren en om te gaan met uitdagingen op verschillende gebieden van het leven. 


Op korte termijn kunnen cliënten directe verlichting ervaren van stress, angst, of andere psychische klachten. Op lange termijn kan het regelmatig bijwonen van sessies leiden tot diepgaande persoonlijke groei, verbeterde relaties, en een betere kwaliteit van leven.

Wat betreft de kosten, streven we ernaar om onze diensten toegankelijk te maken voor iedereen. 


Om het meeste uit de sessies te halen, moedigen we cliënten aan om open te staan voor verandering, actief deel te nemen aan het therapeutisch proces, en consistentie te tonen in het bijwonen van afspraken. 


Door zich te richten op zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling kunnen cliënten niet alleen voor zichzelf zorgen, maar ook positieve veranderingen teweegbrengen in hun omgeving en relaties.


Bij Sentum streven we ernaar om de drempel zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen die dat nodig heeft toegang heeft tot onze diensten. We creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten zichzelf kunnen zijn en vrijuit kunnen spreken zonder angst voor oordeel. 


Professionaliteit is voor ons vanzelfsprekend, maar we hechten ook veel waarde aan het bieden van een warme en empathische benadering, waarin cliënten zich gehoord, begrepen en gerespecteerd voelen.


"What's the greater risk? Letting go of what people think - or letting go of how I feel, what I believe and who I am?" - Brené Brown

QUOTE

bottom of page