top of page

OVER ONS

ALLES OVER SENTUM.

Sentum is ontstaan uit een innerlijke drang om meer mensen te kunnen helpen en om samen te werken met andere experts. Na enkele jaren alleen te hebben gewerkt in mijn eigen praktijk, waar ik verschillende benaderingen en methoden heb uitgeprobeerd, bleef er een onrustig vuur in mij branden. Ik verlangde ernaar om meer impact te hebben en om een bredere en diepere ondersteuning te bieden aan mijn cliënten.                           

                                                           

Het idee om Sentum op te richten kwam ook voort uit de wens om niet alleen te werken, maar om te kunnen samenwerken met collega's die dezelfde passie en toewijding delen voor het helpen van anderen. Ik geloofde dat door samen te werken met andere experts, we niet alleen gezellige momenten en inspirerende gesprekken zouden hebben, maar ook de kwaliteit van de hulpverlening naar een hoger niveau zouden tillen.                 

Helaas hebben veel mensen al minder positieve ervaringen gehad met psychologie, wat het vertrouwen in deze discipline heeft geschaad. Vanuit deze overtuiging en de behoefte aan een veilige en gastvrije omgeving, werd Sentum geboren ( = gevoel). We wilden een vaste plek creëren waar licht, warmte en ruimte centraal staan, een plek waar zowel professionals als cliënten zich thuis kunnen voelen en waar de deur altijd open staat, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, zolang er maar een professionele ontmoeting plaats kan vinden.

Na een grondige zoektocht vonden we het perfecte pand op het marktplein van Ekeren, een locatie die aan al onze criteria voldeed. In juli 2022 kregen we de sleutel en slechts enkele maanden later openden we onze deuren voor het publiek. We wilden snel vooruitgaan om onze visie tot leven te brengen en een veilige haven te bieden voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning en begeleiding.

In een multidisciplinaire omgeving zoals Sentum is er ruimte voor het uitwisselen van kennis, het leren van elkaar en het combineren van verschillende benaderingen en expertisegebieden. Dit zorgt voor een rijke en gevarieerde aanpak die afgestemd is op de unieke behoeften van elke cliënt. Het opstarten van Sentum heeft dus de mogelijkheid geboden om eigen kennis en ervaring te delen en tegelijkertijd te blijven groeien en evolueren als professional.

In het doolhof van persoonlijke grenzen en uitdagingen fungeert Sentum als een betrouwbaar kompas voor groei en harmonie. Als multidisciplinaire groepspraktijk verleggen we zowel fysieke als psychologische grenzen door op maat gemaakte trajecten aan te bieden. Zowel binnen als buiten onze praktijkmuren combineren we innovatieve technieken met een warme, professionele aanpak, waarbij we ruimte bieden aan uw verhaal en concrete tools voor vooruitgang aanreiken. Door intern de juiste begeleiding te bieden en extern nauw samen te werken met gerenommeerde partners, streven we naar aanzienlijke persoonlijke vooruitgang.                                                                                 

Mijn missie omvat verschillende belangrijke doelstellingen. Van daaruit zal binnen Sentum steeds de richting worden bepaald. Allereerst is er het ontdekken van onderliggende behoeften, waarbij het cruciaal is om je eigen taal te (h)erkennen en spreken in de zoektocht naar zelfbegrip. Als psycholoog of therapeut vervullen we een dankbare ondersteunende rol hierin. Daarnaast streven we ernaar om snelle en brede ondersteuning te bieden, vooral in een wereld waar luisterende oren tekortschieten en eenzaamheid en ziektes zich uitbreiden. Onze focus ligt op het doeltreffend aanpakken van deze prangende kwesties. Tot slot is er de ambitie om van taboe naar normaliteit te evolueren, waarbij we de noodzaak erkennen om mentaal en fysiek in balans te blijven door regelmatig een therapeut, coach of psycholoog te raadplegen. Sentum is toegewijd aan het normaliseren van deze essentiële zorg.

Jess Donckers

bottom of page