top of page

Ontdek hoe een slechte adem jouw gezondheid bedreigt!


Ontdek hoe een slechte adem jouw gezondheid bedreigt!

Slechte adem is een dealbreaker

Zowel in het zakelijke als in het persoonlijke leven van ons. En hoewel ademverfrissers of snoepjes het verbergen, genezen ze het probleem niet.

Het belangrijkste is dus dat de slechte adem wordt veroorzaakt door een gebrek aan mondhygiëne. Het omvat slapen met een open mond ’s nachts. Hierdoor wordt de mond droog en beginnen bacteriën daar te bloeien en veroorzaken die geur.

Slechte adem heeft een medische naam “halitose”. Dit soort aandoeningen kan voortkomen uit slechte mondhygiënegewoonten. Het kan ook een veelzeggend teken zijn van andere gezondheidsproblemen. Wat je eet, kan ervoor zorgen dat deze ziekte veel sneller vordert. Dus hoe gezond uw menu direct gecorreleerd is met eventuele mondhygiëneproblemen.


Dus, hoe beïnvloedt uw dieet en gerechtkeuze de geur van uw adem?

In wezen begint alles wat je consumeert te worden afgebroken in delen in je mond. Terwijl gerechten worden verteerd en opgenomen in het bloedsysteem, worden voedingsmiddelen uiteindelijk naar je longen gebracht. Dan openbaart het zich in je adem. Dit geldt nog meer als je van voedingsmiddelen met sterke geuren (zoals knoflook of uien) houdt. Dan zijn tandenpoetsen en flossen, zelfs mondwater en andere ademverfrisservloeistoffen overbodig. Ze verhullen dat soort geur slechts tijdelijk. De geur zal niet volledig verdwijnen totdat het voedsel volledig door je lichaam is gegaan.


Welke slechte mondhygiëne gewoonten leiden tot de slechte adem?

Ten eerste, vraag jezelf af of je regelmatig basis mondhygiëne routines volgt? Dit omvat natuurlijk dergelijke ochtend musts als twee keer per dag je tanden poetsen. Houd er rekening mee dat elke poetsbeurt minstens 5 minuten moet duren. Het is niet beperkt tot dat. Tanden flossen na elk eten wordt ook sterk aanbevolen. Want als je eet en deze methoden niet volgt, blijven voedseldeeltjes in je mond. Ze komen vast te zitten tussen de tanden, op tandvlees en de tong. Dan vervalt het en absorbeert het daar, waardoor verschillende orale bacteriën floreren. Dit alles resulteert in een slechte adem. Antibacteriële mond spoelers, in plaats van eenvoudige adem verfrissers, kunnen hier een grote hulp zijn.


Het zal de geur niet zomaar verhullen door het te vervangen door een mooier aroma. Deze antibacteriële mond spoelers zullen uiteindelijk de bacteriën uit je mond bestrijden en eruit schoppen. Evenals van de tanden, het tandvlees en de tong.


Om daar nog aan toe te voegen, moet u uw kunstgebit, als u dat heeft, bijzonder aandachtig in de gaten houden. Ze zijn kritisch kwetsbaar voor de geur veroorzakende bacteriën. Als het kunstgebit niet goed wordt schoongemaakt, en nog belangrijker, regelmatig, zal het bedekt raken met onzichtbare bacteriën. Dit zal slechte geuren veroorzaken, die voor absoluut iedereen in de buurt duidelijk zullen zijn. Er is ook geen betere manier om uw mondhygiëne en gezondheid in gevaar te brengen dan roken of pruimtabak. Naast het irriteren van het gevoelige tandvlees en het geel maken van tanden, zorgt dit ervoor dat de bacteriën gedijen. Het zorgt ook voor een geur…


Zijn er specifieke gezondheidsproblemen die verband houden met een slechte adem?

Zoiets als de parodontitis kan een essentiële oorzaak zijn van de slechte adem. Dus als geur en onaangename smaak in je mond een blijvend probleem zijn, kun je beter contact opnemen met je tandarts. Specifiek over de vraag of je parodontitis hebt of niet.

Tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door het verschijnen van tandplak op tanden. Bacteriën veroorzaken de vorming van toxines, die het tandvlees en het glazuur irriteren. Als een dergelijke tandvleesaandoening doorgaat zonder enige behandeling, kan het het tandvlees en het kaakbot beschadigen.


De medische toestand van de droge mond (ook wel xerostomie genoemd) kan ook een slechte geur veroorzaken. Speeksel is nodig om de mond te bevochtigen. Het neutraliseert zuren geproduceerd door plaque en stapelt de dode cellen weg van de tong, het tandvlees en de binnenkant van de wangen. Als ze niet worden verwijderd, beginnen deze cellen te vervallen en kunnen ze een slechte adem veroorzaken.


Een droge mond kan een bijwerking zijn van verschillende medicijnen.

Ook speekselklierproblemen of ademhalen met je mond open kunnen een bijkomende oorzaak zijn. Veel andere algemene ziekten en aandoeningen kunnen een slechte adem veroorzaken. Hier zijn enkele om op te letten: luchtweginfecties zoals longontsteking of bronchitis, chronische sinusinfecties, postnasale infuus, diabetes, chronische zure reflux en lever- of nierproblemen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page