CLIËNTEN

"A comfort zone is a beautiful place

but nothing ever grows there "

Sentum biedt naast allerlei diensten een unieke werking aan. Vanuit onze ervaring in zowel de klinische- als de arbeidspsychologie weten we hoe belangrijk acute opvolging kan zijn en hoe belangrijk een goede klik en de juiste aanpak is. Van daaruit streven we er tevens naar om lange wachtlijsten te voorkomen.   

Het intakegesprek  wordt door één van onze breed geschoolde, ervaren specialisten gedaan die ons team en onze werking door en door kent, en die naast de psychologische basisopleiding minimaal een 4-jarige integratieve scholing heeft genoten. Op deze manier.. 

Diensten

Psychotherapie voor volwassenen Psychotherapie voor kinderen en jongeren Cognitieve gedragstherapie Loopbaanbegeleiding
EMDR
Burn-out begeleiding
Bekijk alle diensten

Opleidingsdagen & Community

Sentum biedt opleidingsdagen of avonden voor geïnteresseerden zonder voorkennis.Daarnaast zijn er verschillende thema-avonden waarbij u kan aansluiten

Unieke werkwijze

Na de eerste kennismaking via mail, telefoon of in de praktijk volgt een intakegesprek. Opvolging gebeurt bij iemand waarmee u een klik heeft en die u in een individueel traject of multidisciplinair zal verder helpen. U krijgt tools waarmee u aan de slag kunt en u heeft een vast aanspreekpunt binnen de praktijk

Lezingen & workshops

We bieden allerlei lezingen aan waaronder lezingen over burn-out, narcisme, depressie, hoogsensitiviteit, moederrollen, de moderne man en nog veel meer.

Video afspelen

Sentum organiseert regelmatig lezingen, workshops en opleidingsdagen.

Daarnaast zijn er de Sentum Community groepen. Tijdens samenkomsten gaan over een specifiek thema waarbij er in groep over verschillende onderwerpen wordt gesproken. 

Een burn-out, we hebben er allemaal al van gehoord.
De een noemt het onzin, de ander heeft er zelf zwaar van afgezien of kent mensen in zijn of haar omgeving die ermee worstelen.

Tijdens deze lezing informeren we u over wat een burn-out nu precies is, de fabels & feiten, de do’s & don’ts, hoe u triggers bij uzelf of anderen kan herkennen, hoe ermee om te gaan en hoe het te vermijden. 

HSP staat voor Hihly Sensitive Person.
Herkent u uzelf in de omschrijving van hoogsensitiviteit, heeft u interesse in wat het precies wilt zeggen of in tools voor HSPers?
Tijdens deze lezing krijgt u een compleet beeld van hoogsensitiviteit en tips voor HSPers.

Tijdens deze lezing leert u wat narcisme inhoudt, hoe u een narcistische persoonlijkheid herkent en wat te doen wanneer u of iemand in uw omgeving een narcistische persoonlijkheid heeft.  

Tijdens deze lezing informeren we u over de verschillende soorten depressies, het ontstaan van een depressie, de manieren om ermee om te gaan en wat u kan doen wanneer iemand in uw omgeving ermee kampt.

Nog vragen?

0467 051779

We streven naar een samenwerking die veel voldoening geeft zowel tijdens als na het werk. #samensterk 

"We can not change anything until we accept it"
-Carl Jung-

Hot Topics & Nieuws

Nieuws &Updates

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van al onze vacatures, opleidingen, workshops en andere vooruitgang binnen Sentum.
  Life is the Dancer and you are the Music
  Ana Canelas
  healing therapist

  Kom jij ons team versterken?

  Stuur snel je CV naar info@sentum.be

  In ons centrum staan Body, Mind en Soul centraal voor alles en iedereen. Hiermee trachten we ook onze holistische visie naar voor te brengen. Tijdens de eerste intake wordt een duidelijk beeld geschetst van de gezondheidstoestand van de persoon. Niet enkel door vragen, maar ook door middel van metingen. Meten is weten! Verder gaan we aan de hand van die resultaten  een traject bespreken om samen met ons team op te starten. 

   

  GEZOCHT: Business coach

  Om ons team te versterken/te vervolledigen, zijn we op zoek naar gemotiveerde business coaches die of zoek zijn naar een vaste werkplek, of graag nog enkele uren extra wil werken binnen ons team. Voltijds, deeltijds of flexuren ( min 4u.), enkel op zelfstandige basis.

  Read More »

  GEZOCHT: Loopbaancoach

  We zijn op zoek naar loopbaancoaches/begeleiders op zelfstandige basis om ons team te versterken
  Om ons team te versterken/te vervolledigen, zijn we op zoek naar gemotiveerde zelfstandige mensen die reeds ervaring hebben in de bedrijfswereld en een opleiding voor loopbaanbegeleider op zak hebben.

  Read More »

  GEZOCHT: EMDR-Therapeut

  Om ons team te versterken/te vervolledigen, zijn we op zoek naar een gemotiveerde logopediste(e) die graag nog enkele uren extra wil werken binnen ons multidisciplinair team. Voltijds, deeltijds of flexuren ( min 4u.), enkel op zelfstandige basis.

  Read More »

  Al spelend in therapie

    Wat is speltherapie  Wanneer een kind te maken heeft gehad met gebeurtenissen of problemen die de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind gestagneerd hebben kan speltherapie helpen. Speltherapie is een vorm van psychotherapie die gebruikt wordt omdat kinderen hun gevoelens nog niet zo goed verbaal kunnen uitdrukken.  Spel wordt in deze therapievorm gebruikt als taalmiddel van het kind. In het spel laat het kind zien wat er zich afspeelt in zijn wereld. Hoe werkt speltherapie  Speltherapie helpt het kind om de gevoelens en gedachten te uiten en te verwerken.  Het kind kiest zelf welk spel het speelt, dit kan aan de hand van allerlei speelgoed dat ter beschikking gesteld wordt.  De therapeut bouwt een veilige ruimte voor het kind waardoor het kind zich vrij kan uiten in het spel.  De therapeut speelt mee en benoemt wat er in het spel gebeurt. Dit helpt het kind om ervaringen en gevoelens te verwerken. 

  Read More »

  Mindfulness voor het hele gezin

  Bij negatieve gevoelens of gedachten hebben we vaak de neiging om ze te onderdrukken of vermijden. Dit brengt echter averechtse effecten teweeg, omdat deze gevoelens en gedachten er nog altijd zullen zijn. Bij mindfulness leer je een andere houding aannemen tegenover deze gevoelens en gedachten en leer je er beter mee omgaan.    Wat is mindfulness precies Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je leert om beter om te gaan met stress, piekeren, slapeloosheid, depressie, burn

  Read More »