top of page

Martine Van den Broeck

Yogaleraar en Pilates Instructeur

In mijn jeugd was ik een actief lid van de Kapelse turnkring Patria, waar ik vanaf mijn zesde tot twaalfde levensjaar met enthousiasme diverse vormen van grondoefeningen en toestelturnen beoefende.
Later breidde mijn interesse zich uit naar wedstrijdzwemmen en volgde ik een opleiding tot zweminstructeur in het Ekerse Schindebad, voordat ik mijn passie voor zeilen ontdekte.

Gedreven door mijn nieuwsgierigheid naar nieuwe uitdagingen, zette ik op dertigjarige leeftijd mijn eerste stappen in de martial arts, met name semi-contact karate in de Goju-Ryu-stijl, waarin ik mijn tweede dan behaalde. Ook verdiepte ik me in Iai-do, de Japanse zwaardkunst.

Later ontdekte ik de wereld van Pilates-mattraining, eerst als deelnemer aan groepslessen en vervolgens als instructeur na het volgen van verschillende cursussen. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in yoga (Hatha en Vinyasa), core en stretching, BBB en bodypower.

Met trots behaalde ik eind 2023 en begin 2024 certificaten als lesgever in Yin Yoga en Restorative Yoga.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, ik bied lessen aan op alle niveaus. Van rustige en ontspannende Yoga in verschillende vormen (Hatha, Yin, Vinyasa flow en Restorative Yoga) tot klassieke Pilates sessies, inclusief het gebruik van verschillende tools zoals Pilates kleine bal, ring, weerstandsbanden, yogablokken tot Pilates stok.

Yoga binnen Sentum


Ontdek de diverse vormen van yoga voor rust en ontspanning:


Herstellende of Restorative Yoga: Laat de dagelijkse rush achter je en stap in een wereld van totale ontspanning. Deze herstellende vorm van yoga is geschikt voor iedereen en richt zich op het volledig ontspannen van het lichaam en de geest. Met behulp van ondersteunende props zoals dekens, bolsters en blokken worden comfortabele houdingen aangenomen die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.


Rustige Hatha Yoga: Deze zachte vorm van yoga is perfect voor beginners en biedt een combinatie van rustige bewegingen en herstellende houdingen. Ideaal om lichaam en geest te ontspannen en de batterijen weer op te laden.


Hatha Yoga Flow: Stap in een dynamische les waarbij we beginnen met zonnegroeten gevolgd door klassieke yoga houdingen die we enkele ademhalingen vasthouden. Deze les verbetert je lenigheid, lichaamshouding en concentratievermogen, terwijl je tegelijkertijd gezonder en bewuster wordt. Afsluitend geniet je van een ontspannende Yin houding en relaxatie.


Yin Yoga: Laat stress los met deze langzame vorm van yoga, waarbij houdingen enkele minuten worden vastgehouden. Dit bevordert de flexibiliteit, hydratatie van het bindweefsel en maakt de gewrichten soepel. De les begint met meditatie en eindigt met een ontspannende Savasana.


Ervaar deze diverse vormen van yoga tijdens onze lessen en vind de perfecte balans tussen lichaam en geest.

Ontdek de kracht van Pilates

Yoga en Pilates helpen niet alleen bij het opbouwen van flexibiliteit, kracht en balans, maar ook bij stressvermindering en het verbeteren van focus en concentratie. 


Pilates legt de focus op dieper liggende spieren, flexibiliteit en balans. Elke oefening wordt met precisie uitgevoerd, ondersteund door een juist ademhalingspatroon. Het is een spierverstevigende les met een ontspannende eindfase.


Onze klassieke mat sessies worden afgewisseld met Pilates & Tools, waarbij we gebruik maken van pilates ballen, flexibanden, magic circles, yogablokken en later zelfs kleine gewichtjes en de pilates stick.


Voor een ultieme combinatie van Yoga en Pilates bieden we ook een laat-avond les aan. Deze les is ideaal voor rug-, nek- en schouderklachten. Door de soepelheid van yoga houdingen gecombineerd met pilates oefeningen versterken we de belangrijkste spiergroepen en bevorderen we een gezonde rug.


Ervaar de voordelen van Pilates en meld je aan voor een les bij Sentum!

Nog vragen?

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een les, sta ik graag voor je klaar. Samen kunnen we werken aan het creëren van een sterker, gezonder en meer gebalanceerd lichaam en geest. Ik kijk ernaar uit om je snel te verwelkomen in mijn lessen!


Vergeet niet dat je altijd terecht kunt bij de balie van Sentum voor een folder met alle nodige informatie over ons lessenaanbod en het lessenrooster. Of het nu gaat om het plannen van je volgende sessie of het verkennen van nieuwe mogelijkheden, ons team staat voor je klaar om je te helpen bij al je vragen en behoeften.

ONZE AANPAK

Ons doel is om te beschermen waar jij het meest om geeft!

Bij Sentum hanteren we een uitgebreide en holistische aanpak om uw welzijn te bevorderen, ondersteund door ons multidisciplinaire team van ervaren professionals.

 

Onze benadering begint met een grondig intakegesprek, waarin we uw individuele behoeften, uitdagingen en doelen in kaart brengen. We streven ernaar een diepgaand begrip te krijgen van uw situatie, zodat we een op maat gemaakt behandelplan kunnen ontwikkelen dat het beste bij u past.

Ons multidisciplinaire team bestaat uit experts op verschillende gebieden, waaronder psychotherapie, coaching, mindfulness, relatie- en gezinstherapie, en meer. Door verschillende disciplines te integreren, bieden we een breed scala aan interventies en technieken om u te ondersteunen bij uw persoonlijke groei en herstel.

Tijdens het behandelproces blijven we nauw met u samenwerken, waarbij we regelmatig evalueren en aanpassen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg en ondersteuning ontvangt.

 

Ons doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin u zich gehoord, begrepen en gesteund voelt op uw reis naar welzijn en zelfontdekking.

Welzijn en groei bij Sentum

Het maken van een afspraak bij een van onze teamleden bij Sentum biedt tal van voordelen, zowel op korte als op lange termijn. Onze professionele begeleiding en ondersteuning helpen individuen om hun welzijn te verbeteren en om te gaan met uitdagingen op verschillende gebieden van het leven. 


Op korte termijn kunnen cliënten directe verlichting ervaren van stress, angst, of andere psychische klachten. Op lange termijn kan het regelmatig bijwonen van sessies leiden tot diepgaande persoonlijke groei, verbeterde relaties, en een betere kwaliteit van leven.

Wat betreft de kosten, streven we ernaar om onze diensten toegankelijk te maken voor iedereen. 


Om het meeste uit de sessies te halen, moedigen we cliënten aan om open te staan voor verandering, actief deel te nemen aan het therapeutisch proces, en consistentie te tonen in het bijwonen van afspraken. 


Door zich te richten op zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling kunnen cliënten niet alleen voor zichzelf zorgen, maar ook positieve veranderingen teweegbrengen in hun omgeving en relaties.


Bij Sentum streven we ernaar om de drempel zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen die dat nodig heeft toegang heeft tot onze diensten. We creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten zichzelf kunnen zijn en vrijuit kunnen spreken zonder angst voor oordeel. 


Professionaliteit is voor ons vanzelfsprekend, maar we hechten ook veel waarde aan het bieden van een warme en empathische benadering, waarin cliënten zich gehoord, begrepen en gerespecteerd voelen.


"Expect nothing and appreciate everything"

QUOTE

bottom of page