NIEUWS & HOT TOPICS

NIEUWS & HOT TOPICS

GEZOCHT: Business coach

Om ons team te versterken/te vervolledigen, zijn we op zoek naar gemotiveerde business coaches die of zoek zijn naar een vaste werkplek, of graag nog enkele uren extra wil werken binnen ons team. Voltijds, deeltijds of flexuren ( min 4u.), enkel op zelfstandige basis.

GEZOCHT: Loopbaancoach

We zijn op zoek naar loopbaancoaches/begeleiders op zelfstandige basis om ons team te versterken
Om ons team te versterken/te vervolledigen, zijn we op zoek naar gemotiveerde zelfstandige mensen die reeds ervaring hebben in de bedrijfswereld en een opleiding voor loopbaanbegeleider op zak hebben.

GEZOCHT: EMDR-Therapeut

Om ons team te versterken/te vervolledigen, zijn we op zoek naar een gemotiveerde logopediste(e) die graag nog enkele uren extra wil werken binnen ons multidisciplinair team. Voltijds, deeltijds of flexuren ( min 4u.), enkel op zelfstandige basis.

Al spelend in therapie

  Wat is speltherapie  Wanneer een kind te maken heeft gehad met gebeurtenissen of problemen die de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind gestagneerd hebben kan speltherapie helpen. Speltherapie is een vorm van psychotherapie die gebruikt wordt omdat kinderen hun gevoelens nog niet zo goed verbaal kunnen uitdrukken.  Spel wordt in deze therapievorm gebruikt als taalmiddel van het kind. In het spel laat het kind zien wat er zich afspeelt in zijn wereld. Hoe werkt speltherapie  Speltherapie helpt het kind om de gevoelens en gedachten te uiten en te verwerken.  Het kind kiest zelf welk spel het speelt, dit kan aan de hand van allerlei speelgoed dat ter beschikking gesteld wordt.  De therapeut bouwt een veilige ruimte voor het kind waardoor het kind zich vrij kan uiten in het spel.  De therapeut speelt mee en benoemt wat er in het spel gebeurt. Dit helpt het kind om ervaringen en gevoelens te verwerken. 

Mindfulness voor het hele gezin

Bij negatieve gevoelens of gedachten hebben we vaak de neiging om ze te onderdrukken of vermijden. Dit brengt echter averechtse effecten teweeg, omdat deze gevoelens en gedachten er nog altijd zullen zijn. Bij mindfulness leer je een andere houding aannemen tegenover deze gevoelens en gedachten en leer je er beter mee omgaan.    Wat is mindfulness precies Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je leert om beter om te gaan met stress, piekeren, slapeloosheid, depressie, burn

De kracht van ACT

“Stel je voor: je probeert een bal onder water te houden in het zwembad. Dat wat je met je gedachten / verontrustende herinneringen / gevoelens doet, is als vechten met die bal in het zwembad. Je vindt ze niet leuk, je wil ze niet. Dus je probeert deze bal onder water en uit je bewustzijn te duwen.De bal

Wat is cognitieve therapie

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie en het bestaat uit een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Het is momenteel een van de meest gebruikte therapievormen die doorheen de meeste vormen van gesprekstherapie wel wordt geïmplementeerd. Het is een efficiënte therapievorm

Burn-out ook niets voor jou?

Burn-out is een Engelse term die vertaald kan worden als ‘opgebrand’. Het weerspiegelt goed het figuurlijk opgebrand zijn en de emotionele uitputting die aanwezig is.