Leiderschaps- en teamcoach & stress en burn-out coach & studiekeuzebegeleider Mie Lanslots

Mie Lanslots: Leiderschaps- en teamcoach & stress en burn-out coach & studiekeuzebegeleider

What's the greater risk? Letting go of what people think - or letting go of how I feel, what I believe and who I am? Brené Brown

Wanneer ben jij op je best?

Dat lijkt een simpele vraag, maar in hoeverre heb je daar al eens echt bij stil gestaan. En stelde je die vraag als eens aan jouw team?

Vanuit mijn ervaring als coach, maar zeker ook als leidinggevende heb ik gemerkt dat mensen die weten waar hun talenten, kwaliteiten en drijfveren liggen

 • Gemakkelijker keuzes maken
 • Beter in hun vel zitten
 • Meer werkvreugde ervaren
 • Makkelijker grenzen zetten
 • Meer bewust leiderschap inzetten
 • Gemakkelijker de neuzen in dezelfde richting krijgen
 • Meer zelfvertrouwen ervaren

Weten wie je écht bent, wat je belangrijk vindt en daar ook naar leven is niet altijd zo gemakkelijk.

Onbewust zijn we vaak bezig met ons anders voor te doen dan we écht zijn. We maken beslissingen vanuit wat we dénken dat goed is, vanuit wat anderen van ons verwachten of wat sociaal aanvaard is.

In onze snelle en veeleisende maatschappij is het vaak een hele opgave eens om stil te staan en kritisch te denken over wat we nu écht belangrijk vinden.

En net daar ligt mijn sterkte. Samen met jou onderzoek ik graag wie je écht bent, waar het voor jou écht om draait, hoe jij kan groeien, steviger in je schoenen kan staan, keuzes kan maken, grenzen kan stellen en je volle potentieel kan benutten.

We combineren in onze sessies praten en doen en we oefenen in faalkracht. Mijn aanpak is tegelijk ondersteunend en op een helpende manier confronterend. Ik hou je graag een spiegel voor en ga met jou in dialoog; doortastend, warm en soms met een vleugje humor.

Ook lichaamsgerichte oefeningen en systemisch werk worden ingezet afhankelijk van jouw vraag en nood.

We gaan niet op zoek naar de beste versie maar de échte versie van jezelf.

Stress- en Burnout Coaching

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Stress, tegenslagen, crisisperiodes… het leven stelt ons regelmatig op de proef. Om goed om te kunnen gaan met deze uitdagingen, is je mentale veerkracht heel belangrijk. Mensen die mentaal veerkrachtig zijn, laten minder de moed zakken, ze gaan door, wat er ook gebeurt. Dit betekent niet dat je de schijn ophoudt, je gevoelens opkropt of doet alsof je sterk bent. Het is net emoties toelaten en vervolgens in actie komen om de situatie aan te pakken.

Maar soms ben je nét dat tikkeltje te ver gegaan. Dan ben ik er voor jou. Ik maak tijd om naar jou te luisteren. Samen gaan we aan de slag om je burn-out te begrijpen en te accepteren, we ontdekken waar je energievreters en -gevers liggen en hoe je een gezonde energiebalans ontwikkelt. In dit traject werken we samen aan het verhogen van jouw veerkracht, stap voor stap, want veerkracht ontwikkelen doe je niet zomaar op 1 dag.

Faalangst en perfectionisme

Stel je eens voor dat je leert omgaan met perfectionisme en faalangst. Dat die interne criticus veel minder sterk aanwezig zou zijn, dat je met een ontspannen gevoel naar je werk gaat, zonder angst onderneemt en vol vertrouwen je rol in het gezin opneemt.

Faalangst en perfectionisme is een overlevingsmechanisme. Een ongezond patroon dat doorgaans ontstaan is in de kindertijd en zich steeds verder ontwikkelt. Maar ook een patroon dat met deskundige hulp om te buigen valt.

Als gecertificeerd perfectionismecoach help ik jou om de vicieuze cirkel van perfectionisme en faalangst te doorbreken. We brengen jouw persoonlijk patroon in kaart en gaan samen op zoek naar handvaten die passen bij jou en jouw leven. Ik reik jou de gepaste tools aan zodat jij weer de dingen gaat doen die je graag doet.

Loopbaancoaching

Je brengt een groot deel van je leven door op je werk. Belangrijk dus om te kiezen voor een job die je leuk vindt en die je elke keer opnieuw weer energie geeft.

Professionals die kiezen voor een werkomgeving die echt bij hen past en een job uitoefenen waarin hun talenten optimaal benut worden, komen met meer plezier en energie uit bed om te gaan werken. Bovendien heeft ons professioneel geluk ook een impact op ons persoonlijk leven. Dus waarom je loopbaan eens niet onder de loep nemen met een erkende loopbaancoach?

Ik ben als gecertificeerd loopbaancoach grondig opgeleid in het vak en blijf me regelmatig bijscholen om vernieuwde inzichten te krijgen.

Dankzij de loopbaancheques van VDAB betaal je zelf maar een klein deel (€40 voor 4 uur individuele begeleiding met een eerste cheque en eveneens €40 voor een extra module van 3 uur begeleiding), de rest neem de overheid voor haar rekening

Leiderschap

Als manager of leidinggevende heb je een enorme impact op de bedrijfscultuur en de waarden van de organisatie en dus op het welzijn van jouw medewerkers.

Zit je in een leidinggevende functie en zit je wat vast? Dan kan het zijn dat je niet langer leidt vanuit wie je echt bent, maar vanuit wie je denkt te moeten zijn. Ik help je graag jezelf als leider terug te vinden.

Mijn kracht ligt in mijn authentieke, pragmatisch aanpak die resultaten vooropstelt, vooruitgang bewaakt en oog heeft voor de context waarbinnen je werkt.

Samen met jou ga ik aan de slag om jouw leiderschapsstijl te onderzoeken. Jezelf leren kennen. Wie wil je zijn als leider. Als mens. Want elke vorm van leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap.

Jouw waarden en doelen brengen we in kaart en vertalen we naar effectieve attitudes, gedrag en acties. Op deze manier krijgen we inzicht in jouw onontgonnen potentieel én dat van jouw team.

We zorgen voor een onderbouwd actieplan en ik ondersteun jou 1 op 1 met technieken, praktische werkopdrachten en feedbackgesprekken.

Teamcoaching

Teamwerk in al zijn vormen – of je nu spreekt over vaste teams, virtuele of tijdelijke teams – speelt een belangrijke rol in het succes van organisaties. Organisaties ontwikkelen zich als teams zich ontwikkelen. Teams waar er vertrouwen is in elkaar, waar er efficiënt wordt gecommuniceerd en de doelen helder zijn, zorgen voor een wendbare, performante organisatie.

Sterke teams zijn helaas niet vanzelfsprekend en vaak is HR of de leidinggevende te nauw betrokken bij het team om te kunnen zien wat er speelt binnen een groep. Of hun inbreng wordt niet altijd aanvaard.

Als externe teamcoach zorg ik voor een neutrale kijk waardoor de oorzaken van een minder goed functionerend team sneller aan de oppervlakte komen. Teamcoaching helpt zowel de onderlinge relaties en dynamiek te versterken als het individueel functioneren te verbeteren.

Ondernemerscoaching

Je bent ondernemer. Je hebt de bewuste keuze gemaakt om niet meer voor een baas te werken. Je koos voor ondernemerschap omdat je enthousiast was over een bepaald concept of idee, omdat ondernemen leuk is, energie geeft en een ultiem gevoel van vrijheid. Tegelijkertijd vind je het soms lastig om de balans te behouden of groeien er twijfels over de gekozen koers en gemaakte keuzes. Ook als ondernemer heb je iemand nodig die je kan uitdagen, meedenken of tegenspreken. Een ervaren sparringpartner.

Ik hou jou een objectieve spiegel voor zodat jij jouw zaak nog verder kan optimaliseren, kan doen groeien, onderbouwd knopen kan doorhakken of conflicten opgelost kan krijgen. Via gerichte vragen en terugkoppeling geef ik jou inzicht in de problematiek en proberen we je eigen gedachten erover helder te krijgen. Het resultaat is een concreet actieplan op maat van jouw competenties, jouw waarden en jouw onderneming. Zodat je de oplossingen ook daadwerkelijk kan implementeren.

Studiekeuzebegeleiding

Als loopbaancoach word ik dagelijks geconfronteerd met klanten die spijt hebben van hun studiekeuze of terugblikken op een woelig studietraject. Een vaststelling die bevestigd wordt door een onderzoek van ARES: “In het eerste jaar falen 65% van de leerlingen aan de hogeschool of universiteit. 40% van de studenten haalt uiteindelijk niet het hogere diploma dat hij/zij ambieerde”. Als mama van een 19-jarige dochter heb ik bovendien zelf mogen ervaren dat de informatiesessies en testen op de middelbare school ongetwijfeld waardevol maar vaak ook niet voldoende zijn.

Dus ben of heb jij een student die nog totaal geen idee heeft qua studiekeuze, twijfelt tussen een aantal studierichtingen of wil veranderen van studierichting?

Mijn coachtraject ondersteunt je in het maken van je keuze. We onderzoeken waar ben je goed in bent, wie je écht bent, waar je blij van wordt en hoe je dit vertaalt naar een studierichting.

Loopbaancoaching

40
 • Eerste VDAB LB-cheque
 • Duur: 4x 60min.

Loopbaancoaching

40
 • Tweede LB-cheque
 • Duur: 3x 60min.

Loopbaancoaching

395
 • Zonder LB-cheque
 • Duur: 4u.

Loopbaancoaching

595
 • Zonder LB-cheque
 • Duur: 6u.

Loopbaancoaching

750
 • Zonder LB-cheque
 • Duur: 8u.

Studiekeuzebegeleiding

395
 • Individuele begeleiding
 • Duur: 5u.