EQUINE ASSISTED SYSTEMISCH COACH ERIKA VER BERNE

Erika Ver Berne: Equine assisted coach & systemisch coach

"Geen woorden maar Paarden"

Als gecertificeerd Equine Assisted Coach begeleid ik jou of je team naar een proces van bewustwording. Samen met de paarden zoeken we naar inzichten in bepaalde situaties, naar antwoorden op je vragen en welke stappen je kan ondernemen ter verandering.

Mijn werkwijze is gebaseerd op zelfreflectie, de bevinding uit de psychologie dat ieder individu in staat is om zelf te ontdekken wat belangrijk is. Dit proces van bewustwording wordt ondersteund door de aanwezigheid van de paarden. Door de spiegel die ze je voorhouden krijg je inzicht in je situatie. Zij voelen feilloos aan waar de blokkades zitten en geven directe feedback zonder oordeel, ze raken de kern,  zonder woorden.

Waarom paarden?

Paarden, vooral wanneer zij in een kudde en op natuurlijke wijze gehouden worden, zijn van onschatbare waarde tijdens coaching sessies.

Vermits ze als kuddedier zeer gevoelig zijn voor non-verbale communicatie, hun enige taal, reageren ze intuïtief op de meest subtiele signalen. Bovendien leven ze in het hier en nu, wat niet wil zeggen dat hun verleden geen impact heeft gehad op hun leven en hun vertrouwen heeft beschadigd!

Het paard als leugendetector

Wij mensen zijn meesters in het beliegen van onszelf. Het belangrijkste voor een paard is dat je je gedraagt zoals je echt bent, dat je authentiek blijft, pas dan kunnen ze in alle veiligheid bij jou zijn. Anders dan de mens hebben paarden enkel hun gevoelens en emoties, zij handelen nl. congruent – hun voelen, doen en denken staan op één lijn. 

Teams - Hoe is de dynamiek binnen jouw bedrijf?

Elke mens is deel van een geheel en net zoals een paard zijn we een sociaal dier. Een paard is steeds op zoek naar veiligheid voor de ganse kudde anders kan die niet overleven. De invloed en impact van je omgeving en je familiesysteem is cruciaal. Als werknemer breng jij je eigenheid mee naar het werk. Je functioneert – onbewust – in teamverband naar de regels van jouw vertrouwde systeem, je brengt mee wat je kent. Dit gegeven heeft een impact op de manier waarop je in ‘communicatie’ gaat met anderen. Het komt heel vaak voor dat je job niet je rol is binnen je bedrijf. Dat leidt tot heel wat onzekerheid en angst.

Vertrouwen en leiderschap

Als erkend Systemisch Coach en mede door de gevoeligheid  van de paarden ontdekken we samen patronen en dynamieken in jouw team, o.a. door middel van bedrijfsopstellingen.

Al onze paarden hebben reeds geassisteerd bij coachings, zijn er mee vertrouwd en zijn heel sociaal. Als coach ben ik verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de cliënt, ik ken mijn paarden door en door. Voor coaching met behulp van paarden heb je geen ervaring nodig met paarden, je rijdt niet op het paard, we werken steeds vanaf de grond. De sessies vinden plaats buiten in de natuur, een setting die je sowieso dichter bij jezelf brengt.

Ook leiderschapsoefeningen met de paarden zijn een uitstekend tool om jouw kwaliteiten, talenten te ontdekken en uit welke rol jij kracht kan putten. Kom en ontdek, samen met je team wat jullie kracht is! Want ook een organisatie functioneert volgens bepaalde (onbewuste) patronen.

“Ook na het inleidend gesprek was ik zenuwachtig en onzeker. Maar het contact met de paarden was een hele ervaring en stelde me meteen gerust. Hoe goed Karlo me aanvoelde! Met de hulp van Erika bleek ik in staat mijn levensvragen beter te begrijpen en een aantal oplossingen te formuleren. Ik kijk nog af en toe terug naar het verslag dat ik nadien kreeg.”
Getuigenis van een cliënt

Coaching

70
  • Per individuele sessie

Traject

190
  • Voor 3 sessies

Bedrijven

Op maat
  • Afhankelijk van de noden