DIENSTEN

Onze diensten
Kennismakings- of adviesgesprek 

Een ervaren psycholoog/therapeut brengt tijdens het kennismakingsgesprek uw hulpvragen in kaart. Indien je niet goed weet wat jouw hulpvraag is/zijn , dan is het ook mogelijk een adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kan je aan de hand van bepaalde vragen samen met een psycholoog achterhalen welke volgende stappen je kan zetten.

Individuele psychotherapie 

Een sessie met een psycholoog, psychotherapeut, arbeidspsycholoog of therapeut/coach in een specifiek vakgebied. Dit kan gaan over stress, rouw, niet goed in je vel zitten, liefdesverdriet, hoogsensitiviteit,..Tijdens de intake worden jouw vragen en klachten in kaart gebracht en wordt een voorstel op maat opgemaakt. Afhankelijk van jouw behoeften, zal een psychotherapeut, gespecialiseerd binnen jouw behoefte domein verdere ondersteuning bieden.

Relatie- of gezinstherapie  

Samenleven met een levenspartner kan zorgen voor heel wat uitdaging. Komen er kinderen bij, dan wordt deze uitdaging soms nog groter.  Deze therapie wordt gegeven samen met je partner of met het gezin in een systemische context. 

Loopbaanbegeleiding  

We brengen veel uren door op onze werkplek, wat maakt dat er allerlei uitdagingen ontstaan binnen dit domein. Onze loopbaanbegeleiders kunnen jou ondersteunen om enerzijds jouw sterktes meer in te zetten en anderzijds meer inzicht te krijgen in je valkuilen alsook de uitdagingen binnen jouw werk situatie. Topics als communicatie, leiderschap, stress, veerkracht kunnen zeker aan bod komen. Je kan, indien je minstens 7jaar hebt gewerkt, loopbaancheques aanvragen (max 7u) via VDAB voor slechts 10€ per uur. 

Business coaching 

Binnen je loopbaantraject is groeien vaak een must. Dit lukt niet altijd evenwichtig op alle domeinen. Onze businesscoaches hebben zowel kennis van het mentale stuk als kennis en kunde van het bedrijfsgebeuren waardoor ze jouw ideale sparring- en groeipartner worden. Businesscoaches werken samen met cliënten om specifieke uitdagingen aan te pakken, sterke punten te benutten en zakelijk succes te maximaliseren, wat kan resulteren in verbeterde prestaties, groei en duurzaamheid van het bedrijf

Bedrijfspsycholoog

Als ondernemer heb je veel verschillende petten om op te zetten. Dit kan zorgen voor complexe situaties, veel stress, slechte nachtrust en andere onaangename uitdagingen. Tijdens deze sessies zit je samen met een arbeidspsycholoog die ook een therapeutische achtergrond heeft. Dit maakt dat er zowel op strategische en bedrijfsmatige vlak kan worden meegedacht als op humaan vlak. Deze combinatie zorgt voor een zeer kwalitatieve en dynamische ondersteuning en begeleiding, ideaal voor managers en ondernemers.

Orthomoleculaire therapie 
Stress, angst en burn-out coaching

Deze coaching is bedoeld om individuen te helpen bij het effectief omgaan met stressvolle situaties en het voorkomen of herstellen van burn-out, terwijl ze streven naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Specifieke begeleiding zowel in de aanloop naar als tijdens het ziekteverloop tot tijdens de re-integratie.

Healing massage volgens de Chinese geneeskunde 
Bindweefsel behandeling  

Deze massage vermindert  blokkades en versterkt en verbetert het bindweefsel  alsook de bloeddoorstroming. Deze behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van vermoeidheid, veel stress ervaren, in behandeling zijn voor een burn-out of in de re-integratie fase. Ook voor mensen die preventief aan hun belangrijke motor werken, zijnde hun lichaam, is deze massage een waardevolle investering

Relaxatie therapie  

Sessie waarbij diverse delen en lagen van het lichaam tot ontspanning komen . Dit kan door bepaalde oefeningen of door een ontspannende massage die gaat van de nek tot schouders en/of rug of over het volledige lichaam. 30, 60 of 90 minuten. 

Groepssessie  

Een sessie in groep rondom een op voorhand bepaald onderwerp onder begeleiding van een  psycholoog, psychotherapeut of coach. Deze therapieën gaan o.a. over verslavingen, depressie, eenzaamheid, werkmoeheid, midlifecrisis. 

Persoonlijkheidstesten 

Diverse HR-assessments en persoonlijkheidstesten die meer inzicht geven op individueel en/of groepsniveau. Deze testen worden vaak ingezet bij sollicitaties, reorganisaties, conflicten binnen een team of in persoonlijke groeitrajecten.

ACT coaching 

Deze gedragstherapeutische aanpak wordt vaak ingezet om mensen constructief te leren omgaan met belemmerende overtuigingen, angsten en emoties. Je leert hoe je obstakels kan accepteren en er niet van weg te lopen. 

Online therapeutische sessie

Ook online coaching is een mogelijkheid voor mensen die zich minder makkelijk kunnen of willen verplaatsen. Hiervoor hebben we therapeuten en coaches die in binnen en buitenland werken. Voor Engels, Spaans of Portugees sprekenden. 

Equi coaching 

Coaching met paarden op locatie (Essen). Door middel van het inzetten van paarden is het mogelijk aan zelfreflectie te doen met meer bewustwording als resultaat. Dit kan zowel individueel als in team. 

Hartcoherentie 

Tijdens deze sessie krijg je meer inzicht in jouw zenuwstelsel, in wat stress met jouw lichaam en welke invloed ademhaling hierop heeft. Samen met de therapeut leer je bewust omgaan met je ademhaling en hoe je dit kan inzetten op de momenten dat je het nodig hebt.

Hypnotherapie 
Door middel van hypnose is het mogelijk een probleem in de diepte aan te pakken aangezien men zich op het niveau van het onderbewuste begeeft. Eerst wordt het probleem opgespoord, daarna Ideaal voor mensen die depressieve gevoelens hebben, worstelen met verslavingen, willen stoppen met roken en willen groeien na trauma. 
Kindercoaching
Kinderen hebben hun eigen manier van communiceren, reageren, interpreteren en incasseren. Dit is een taal die we als volwassenen niet altijd meer goed beheersen. Onze specialisten zijn getraind in het begrijpen van de verschillende facetten van het leven van een kind en kunnen ze daarom op een zeer professionele manier ondersteunen en begeleiden.
 
Dienst preventie 
Een preventieadviseur staat in voor het verbeteren van welzijn op het werk. Aan de hand van een screening is het mogelijk de welzijnstoestand zowel op individueel- als op teamniveau  in kaart te brengen en de nodige tools aan te reiken om mensen meer in hun kracht en verbinding te zetten. 
Perfectionisme training
De zaken graag onder controle hebben, de lat hoog leggen in verwachtingen naar jezelf toe en soms ook naar de omgeving, moeilijk nee kunnen zeggen of in het algemeen je grenzen aangeven. Het zijn enkele herkenbare kenmerken van perfectionisme die veel druk op de schouders kunnen leggen. Tijdens deze training leer je voornamelijk hoe je dit kan inzetten als een persoonlijke sterkte. 
Angsten training 
Hoe kan je beter leren omgaan met je angsten? Tijdens het eerste gesprek worden jouw angsten meer in kaart gebracht en wordt er dieper ingegaan op de bron van oorsprong. Vanuit dat perspectief worden tips en tricks gegeven om eigenhandig angsten terug te kunnen overmeesteren.