BEDRIJFSTHERAPEUT , PSYCHOTHERAPEUT EN FOUNDER JESS DONCKERS

Jess Donckers: Psychotherapeut, Businesscoach & Founder

"Elke worsteling is het begin van een nieuwe groeifase"

Tijdens mijn jarenlange loopbaan binnen de psychologie, zowel binnen het klinische als het arbeidsorganisatorische domein, ben ik erin geslaagd om met veel mensen in een dieper gesprek te gaan. Enerzijds door met hen te praten over hun trauma’s, onzekerheden, schaamte, anderzijds en vooral ook door te luisteren naar hun behoeftes en vragen. 

Dankzij deze input en het mooie aanbod aan theoretisch materiaal binnen de psychologie tracht ik elk onderwerp ten gronde aan te pakken en te boetseren in een mooi boeket waar iedereen mee overweg kan.

Business coaching

Vanuit mijn ervaring binnen de bedrijfswereld en als psychotherapeut binnen mijn eigen praktijk, ben ik meer gegroeid naar individuele begeleiding van managers en bedrijfsleiders waarbij het mogelijk is naar het privé domein te gaan kijken en dit te koppelen aan het werkdomein 

Stress- & burn-out

Na een thesis over reïntegratie na burn-out ben ik me ook gaan verdiepen in de oorzaken van dit ziektebeeld en hoe dit preventief kan aangepakt worden.  Analyses van zowel de mentale- als fysieke toestand kunnen veel vertellen over de noden bij  zowel individuen als bedrijven.  

Hybride werken

Momenteel ben ik bezig met onderzoek naar de gap tussen een policy rond hybride werken en de effectieve toepassing ervan, dit vanuit het standpunt van de HR-manager. Dit exploratief onderzoek zal in 2023 worden afgerond @VUB. 

Loopbaancoaching

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of loop je vast op je werk dan is loopbaancoaching een interessante en goedkope piste om te nemen. Tijdens meerdere sessies gaan we samen op zoek naar jouw competenties, talenten alsook valkuilen om van daaruit jouw “work-life” nieuw leven in te blazen. Indien je graag wil solliciteren op het einde kan dit mee worden opgenomen in het traject (7u max. via VDAB cheques)

Insights discovery

Aan de hand van 25 vragen is het mogelijk jouw persoonlijkheidsprofiel vrij gedetailleerd in kaart te brengen. Aan de hand van kleuren (rood,geel,blauw&groen), die mede bepaald worden door jouw doen/denken, voelen, krijg je een begrijpbare taal mee om jezelf elk moment van de dag mee uit te drukken

Relatietherapie

Ouders bepalen onze blauwdruk van het leven en voornamelijk van hoe we naar relaties kijken. Dit kan door dingen die ze zelf hebben meegemaakt niet zo optimaal zijn en zorgen voor verlatings- of bindingsangst. Vaak begrijpen we niet waarom we steeds weer in dezelfde discussies komen met onze partner of waarom ze onze pijnlijke plekken zo goed weten te raken. Patronen doorgronden als team kan mooie resultaten geven 

MIJN MISSIE

1

Begrijpen wat jouw onderliggende behoeften zijn

Het is niet altijd evident om jezelf te begrijpen. De talloze uren waarin ik mensen heb ondersteund, hebben me geleerd hoe belangrijk het is je eigen taal te leren (h)erkennen en spreken. Als psycholoog of therapeut kan je hier een dankbare ondersteunende rol in spelen.

2

Zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk ondersteunen

Er is veel ondersteuning nodig bij de mensen, luisterende oren zijn te kort en schouders om op te huilen. Eenzaamheid, zelfdoding en ziektes veroveren steeds meer plek vooraan bij de mensheid. Er is echt werk aan de winkel en heel snel. Deze problematiek aanpakken houdt me heel erg bezig. Hopelijk kan Sentum hier een belangrijke bijdrage toe leveren.

3

Als we tandpijn hebben proberen we dit toch ook niet zelf op te lossen?!

Om onze wagen te laten rijden en kosten te besparen, gaan we geregeld naar de garage voor onderhoud. Om onze tanden gezonde te houden, gaan we jaarlijks naar de tandarts. Willen we mentaal en fysiek in balans blijven, dan gaan we best geregeld naar een therapeut, coach of psycholoog. Van taboe naar normaliteit. We zijn op weg, maar de weg is nog lang en breed.