ADHD & gezinscoach Laura Michiels

Laura Michiels: ADHD- en gezinscoach

“Pas als je echt weet wat er in je hoofd gebeurd, kan je het geven wat het nodig heeft."

Hoi, ik ben Laura, mama van 2 levendige zonen, ADHD- coach en ervaringsdeskundige. Ik weet namelijk al sinds jonge leeftijd dat ik ADHD heb. En dit geeft me het voordeel dat ik al heel wat jaren heb kunnen zoeken naar wat echt werkt en me helpt. Als geen ander, begrijp ik het gevoel dat je hoofd elk moment van de dag kan ontploffen en hoe uitputtend dat is. Maar door jaren research en uitproberen weet ik ook wat er gebeurt in je brein en wat het dan nodig heeft. ADHD heeft tal van krachten die iemand anders niet kent. Samen zorgen we ervoor dat ADHD jouw grootste superpower wordt i.p.v. je hindernis. Aan de hand van praktische tools en tips, zorgen we er voor dat je leven gemakkelijker wordt!

Daarnaast heb ik jaren ervaring als maatschappelijk werker in de gezinsbegeleiding. Binnen gezinnen/relaties zoek ik naar hun krachten en gezamenlijke doelen. Van daaruit bouwen we verder aan een betere communicatie. Ik fungeer hierbij vaak als bemiddelaar tussen de verschillende relaties. Vanuit een neutrale invalshoek maak ik voor de verschillende partijen graag de pijnpunten, maar ook de krachten zichtbaar. Heel vaak hebben namelijk alle leden van het gezin hetzelfde doel, maar zien ze dit niet meer.

 

Wat mag je van verwachten van ADHD-coaching?

 • Zowel kinderen, jongeren als volwassenen
 • Theorie vertaald in eigen ervaringen
 • Ik zocht verklaringen en van daaruit oplossingen
 • Tools om je gedachten af en toe on hold te zetten
 • Schoolondersteuning van op afstand
 • Praktische tips en tools (zoals o.a. een planning die wel werkt)
 • Psycho- educatie: In mensentaal info over wat ADHD echt is, wat voor gevolgen dit heeft voor je denken en je doen
 • Voor kinderen aan de hand van een verhaal, voor volwassenen aan de hand van tekeningen

Wat mag je verwachten van gezinscoaching?

 

 • Gelijkwaardig partnerschap
 • Gezamenlijke doelen blootleggen
 • Communicatie verbeteren

“Elke crisis is een nieuwe kans”

ADHD - coaching

65
 • Individuele sessie of in gezinsverband
 • Duur: 60min.

ADHD - coaching

97,5
 • Individuele sessie of in gezinsverband
 • Duur: 90min.